fbpx

6 voordelen van HTTPS

Momenteel maakt slechts 59,4% van alle websites ter wereld verbinding via een SSL certificaat. Schrikbarend weinig aangezien het hier om de veiligheid gaat van data!

Veel bedrijven zien desondanks niet de noodzaak in van een veilige verbinding. In dit artikel geven wij 6 redenen waarom jij als webmaster over moet stappen op HTTPS!

Betere posities in de zoekresultaten

Google heeft nooit bevestigd dat HTTPS een rakingsfactor is. Echter heeft Google wel vaak aangegeven dat hun voorkeur uitgaat naar HTTPS.

Verschillende SEO tools hebben onderzoek gedaan naar HTTPS en de impact op posities in de zoekresultaten. Uit een onderzoek van Searchmetrics in 2014 bleek dat HTTPS een positieve invloed heeft op de posities van een website in de zoekresultaten.

Destijds was nog lang niet elke website over en was het dus makkelijker om de invloed door te meten.

Ten slotte verdubbelde het bedrijf Cloudtec het aantal top 10 posities in Google door de migratie van HTTP naar HTTPS.

Betere gebruikservaring

Browsers als Google Chrome en Firefox laten ieder op hun eigen manier zien dat een website niet veilig is. Zo toont Chrome bijvoorbeeld een pop-up met de melding dat de website niet veilig is.

Bezoekers zien dit ook.

Uit een onderzoek van GlobalSign is gebleken dat maar liefst 84% zou afzien van een aankoop wanneer ze deze melding zien.

Een veilige verbinding zorgt dus niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor minder verloop en meer omzet.

Betere beveiliging persoonsgegevens klanten

Het SSL certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de server. Door deze veilige verbinding is het voor hackers een stuk lastiger om ongezien toegang te krijgen tot deze data.

Bovendien levert een hack ook veel imagoschade op als bedrijf. Kijk maar naar Facebook. Zorg daarom dat je de gegevens van zowel klanten als personeel altijd goed beveiligt!

Je krijgt dé veiligheidsicon

Het icoontje van het slot links naast je URL zal direct zorgen voor een stijging van het conversieratio. Dit zal namelijk het vertrouwen van de klant in jouw webshop doen verhogen.

Comodo is een bedrijf dat SSL certificaten aanbied en dus elke dag bezig is met HTTPS verbindingen. Zij hebben daarom onderzoek gedaan naar de gevolgen van de implementatie van het SSL certificaat.

De uitkomsten van het onderzoek zagen er heel goed uit. Zo wist een klant flinke groei te realiseren door de implementatie van het SSL-certificaat. Het conversieratio steeg met maar liefst 11% en de gemiddelde orderwaarde met 23%!

Zonder HTTPS kan je AMP niet doorvoeren op jouw website

Jij weet natuurlijk hoe belangrijk de mobiele versie van jouw website is. En jij weet ook hoe belangrijk de snelheid is van een website. Precies om deze redenen heeft Google enkele jaren geleden het AMP uitgerold.

Super interessant! Helaas is het echter niet mogelijk om zonder SSL certificaat AMP door te voeren op jouw website.

Effectievere PPC campagnes

Zoals we al eerder beschreven heeft HTTPS een positieve invloed op de gebruikservaring van websitebezoekers. Dit hebben we in verschillende onderzoeken terug gezien door een stijging van het conversieratio en de gemiddelde orderwaarde.

Merk jij dat jouw PPC campagnes niet rendabel zijn? Grote kans dat het overstappen naar HTTPS de ROAS van jouw campagnes een boost gaat geven.

In 2018 is Google Ads ook begonnen met het automatisch omleiden van HTTP-zoekadvertenties naar HTTPS. En ze zijn adverteerders begonnen te waarschuwen om geen HTTP-adressen meer te gebruiken voor bestemmingspagina’s.

Geef een reactie

Chat openen