WEBBOUW AUTOMATISERING

Lampendiscount houdt zich bezig met het verkopen van lampen die beschadigd of overbodig zijn voor leveranciers. De verkoop van deze lampen vindt plaats in “de lampenschuur” in Nijkerk. Lampendiscount heeft zichzelf ten doel gesteld om consumentisme tegen te gaan door zoveel mogelijk lampen een “2de kans” te bieden.

De klantvraag

Online marketing was – tot de samenwerking met Nobrand – geen vast onderdeel van de strategie. Tot op dat moment werd er enkel zo nu en dan geadverteerd via Marktplaats. Een van de redenen waarom ze niet veel advertenties online plaatste was omdat het in verhouding te veel tijd kostte. Lampendiscount wilde echter wel meer gebruik gaan maken van de online mogelijkheden om het verkeer te stimuleren in de lampenschuur.

Lampendiscount heeft een aantal standaard leveranciers van wie ze de lampen opkopen. Het komt dus regelmatig voor dat ze een lamp het ene moment wel op voorraad hebben en het andere moment niet. In de huidige situatie moest er elke keer opnieuw een advertentie worden aangemaakt voor de lamp.

Daarnaast is een aankoop op Marktplaats voor veel consumenten spannend omdat je niet weet of er wel een echt bedrijf achter zit. Zo blijkt uit onderzoek van de AVRO TROS dat maar liefst 1 op de 5 consumenten ervaring heeft gehad met oplichting via Marktplaats.

De strategie

Om het vertrouwen van de klant te winnen werd er een professionele website gebouwd. De klanten worden vanaf de productpagina’s doorgestuurd naar de contactpagina waar ze gestimuleerd worden om een bezoek te brengen aan de lampenschuur.

Daarnaast is er een koppeling gelegd tussen Woocommerce en Marktplaats. Door de koppeling hoefden zij de producten niet op 2 platformen te uploaden en bovendien kan een advertentie makkelijker worden uit- en aangezet.

Update

Gezien het succes van de website en een uitbreiding van hun assortiment werd er besloten om ook een betaal & verzendmogelijkheid in te bouwen voor nieuwe lampen.

Het resultaat

Bezoekers

+ 30%

Aantal transacties

+ 40%

Aantal advertenties

+115%

ROAS

+25%