fbpx

December 2020 Google Core update: wat is er veranderd?

Het was al weer een tijdje geleden, maar Google heeft vandaag, op 3 december 2020, een nieuwe Google Core Update uitgerold zo kondigde zij aan via haar Twitter. MozCast Temps meette echter 3 dagen voor het officieel uitrollen van de Google Core Update al dat er veel fluctuatie was in de posities van zoekwoorden. In deze blog leggen we uit wat er is veranderd en wat je moet doen om te herstellen van eventuele schade.

De December 2020 Core update is de derde grootte update die Google heeft uitgerold in 2020. De 2 andere updates vonden plaats in januari en mei. De update heeft lang op zich laten wachten. Normaal gesproken rolt Google om de paar maanden een update uit, deze heeft echter 7 (!) maanden op zich laten wachten.

 

Officieel statement Google omtrent December 2020 update

Onderstaand de tweet van Google, waar ze zeggen: “Later vandaag brengen we een update van het brede kernalgoritme uit, zoals we meerdere keren per jaar doen. Het heet de December 2020 Core Update. Onze richtlijnen over dergelijke updates blijven zoals we eerder hebben besproken. Zie deze blogpost voor meer hierover: https://developers.google.com/search/blog/2019/08/core-updates.

Een kleine 2,5 uur later laat Google weten dat de officieel zijn gestart met het uitrollen van de update en dat het volledig uitrollen van de update ongeveer 1 tot 2 weken zal duren.

Update: Google Core update volledig uitgerold

Op 16 december, 13 dagen na de aankondiging van de update, laat Google weten dat de December 2020 Core update volledig is uitgerold via de volgende tweet.

 

Geef een reactie

Chat openen