fbpx

Google’s John Mullers legt uit wat belangrijk is voor top posities in de zoekresultaten

In een Google After Hours Office Hangout beantwoordde John Mueller verschillende vragen omtrent backlinks en posities in de zoekresultaten. Hij geeft advies over hoe jij kunt mee strijden voor de top posities. Bovendien vertelt hij dat wat wij denken te weten over SEO niet helemaal klopt!

Bekijk de sessie en desbetreffende vragen en antwoorden in de video hieronder.

Backlinks zijn een must voor top posities

De persoon die de vraag stelt, stelde dat iedereen weet dat een website alleen top posities is zal pakken wanneer ze genoeg dofollow-links hebben.

Dat klopt natuurlijk niet.

Een deel van het antwoord was dan ook dat hij een stap terug moest doen en moest nagaan of hij wellicht 100% up-to-date is omtrent SEO.

Het is geen schande dat je niet alles weet.

Blijf actief zoeken naar nieuwe kennis

Blijkbaar heeft niet iedereen meegekregen dat do-follow links niet langer nodig zijn voor top posities in de zoekresultaten.

Een no-follow link is tegenwoordig namelijk ook bruikbaar.

De persoon die de vraag stelde was duidelijk niet helemaal op de hoogte van SEO. Als je beter wil worden in SEO is het belangrijk dat jij je omringt met mensen die meer kennis hebben dan jijzelf.

Zoek naar uitdaging!

Ik zit zelf ruim 5 jaar in het vak en probeer mijn kennis nog elke dag te vergroten. Zo check ik elke dag de laatste blogs en tweets omtrent online marketing. Daarnaast zit ik in een Facebook groep voor SEO specialisten waar dagelijks complexe vraagstukken worden gedeeld.

Het punt is dat de persoon die de vraag stelde zich focust op het verkeerde.

Aangeven dat jouw website niet rankt vanwege het gebrek aan do-follow links is wel heel makkelijk. Probeer het eens om te draaien. Kijk eens naar wat kan jij nog kan doen om jouw positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Door vast te houden aan jouw excuses zal je in ieder geval nooit een top positie pakken.

Hoe kan je als bedrijf mee doen voor de top posities in de zoekresultaten?

Mueller geeft in een uitgebreid antwoord nogmaals aan dat een top positie in Google niet alleen gebaseerd is op veel backlinks.

Uit het antwoord van John Mueller kunnen we de volgende 6 tips opmaken:

  1. Google heeft recentelijk haar algoritme aangepast waarin het nofollow-backlinks telt als een backlink signaal. Dat betekent niet dat je nu moet gaat spammen met links op blogs en social media. Het betekent dat wanneer jij een no-follow link krijgt van een normale website dat het kan voorkomen dat deze wordt benaderd als een do-follow link.
  2. Dit komt ten goede aan sites die actief zijn in niches waar sites naar elkaar linken met nofollow-links.
  3. Een top positie behaal je niet met alleen goede backlinks.
  4. Het genereren van verkeer naar jouw website is te vergelijken met het genereren van verkeer naar jouw offline winkel. In beide gevallen moet je continu op zoek naar concurrentievoordeel en deze communiceren.
  5. Je zult nooit ontdekken waarom jouw website achteraf niet goed scoorde. Vermijd daarom excuses en bouw lekker door! Alles zal vanzelf los lopen.
  6. Concentreer je op punten die er voor gaan zorgen dat jij beter zult ranken. Dit is veel productiever dan je te focussen op punten waarvan je aanneemt dat ze verkeerd zijn.

Geef een reactie

Chat openen