Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is een dashboard- en rapportage tool. Het is een geweldig hulpmiddel om KPI’s bij te houden. Je importeert eenvoudig data uit verschillende databronnen als Google Adwords & Analytics.

De rapporten zijn gemakkelijk te lezen en te delen. Je kunt selecteren hoe je de gegevens wilt presenteren – staafdiagrammen, grafieken, lijngrafieken, enzovoort. Ook kun je de lettertypen en kleuren wijzigen en de rapporten van jouw logo voorzien.

Snel van start gaan? Online is er veel vraag naar Google Data Studio templates. Google Data Studio biedt zelf een aantal standaard templates aan.

Op zoek naar een stukje maatwerk? Neem dan contact met ons op. Dan vertalen we samen jouw bedrijfsdoelstellingen naar KPI’s! Op basis van deze KPI’s stellen we een mooi dashboard samen.

Wat kost Google Data Studio?

linkbuilding uitbesteden

Google Data Studio is tegenwoordig gratis. 

Google Data Studio startte als een onderdeel van Google Analytics 360 Suite. In mei 2016 kondigde Google al een gratis versie aan voor kleine teams. Verschillen tussen de betaalde versie en de gratis versie destijds ware het aantal rapporten dat men kon aanmaken.

Begin 2017 kondigde Google aan de dienst gratis te maken.

Vergelijkbare diensten als Klipfolio, Tableau of bGenius kosten daarentegen wel geld.

Interessant? Neem dan contact met ons op!

Laat ons jou helpen!

Welke koppelingen heeft Google Data Studio?

De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Google heeft zelf 17 koppelingen gebouwd. Dit zijn hoofdzakelijk koppelingen met andere diensten die zij aanbieden. Denk daarbij aan Google Ads, Analytics of Search Console.

Daarnaast zijn er echter ook veel andere bedrijven die koppelingen hebben gebouwd waardoor het nu ook mogelijk is om data uit bijvoorbeeld Facebook te importeren in Google Data Studio.

linkbuilding uitbesteden

Hulp nodig?

Lukt het jou niet om mooie en relevante dashboards op te stellen die je helpen bij het maken van beslissingen? Neem dan contact met ons op!

Naar contactformulier

Wat zijn de voordelen van Google Data Studio?

Verschillende gegevensbronnen
Google Data Studio verzamelt natuurlijk gegevens van Google Ads, Analytics en YouTube. Je kunt echter ook importeren vanuit verschillende externe services zoals Facebook, Twitter, MailChimp, Salesforce en MySQL.

Volledig aanpasbaar
Met Data Studio kan je jouw rapporten naar wens aanpassen. Start from scratch of gebruik een template. Vervolgens is het heel eenvoudig om widgets, grafieken, grafieken en gegevens naar jouw dashboard te slepen. 

Realtime rapporten
Wanneer je informatie toevoegt aan een van jouw gegevensbronnen, werkt Google Data Studio de rapporten automatisch bij. Bovendien kan je rapporten filteren op basis van datum, tijd, gebruikers en andere parameters om de statistieken te krijgen die je nodig hebt.

Het is gratis!
Hoewel er betaalde alternatieven zijn die beweren over betere functies te beschikken, ontvangt Data Studio voortdurend functie-updates en ondersteuning van Google.

Dat maakt hem voor ons een echte no-brainer!
linkbuilding uitbesteden

Is Google Data Studio veilig?

linkbuilding uitbesteden

Wereldwijd maken de grootste bedrijven gebruik van Google Data Studio. Het is voor Google daarom heel belangrijk dat het de veiligheid van haar dienst kan waarborgen. 

Dit doet Google op 2 manieren:

  • Allereerst maakt Google Data Studio gebruik van Google haar 2 stappen -authenticatieprotocol. Wanneer je inlogt bij Google, geef je zoals gewoonlijk jouw wachtwoord op. Vervolgens wordt er een code naar jouw telefoon verstuurd via sms, spraakbericht of onze mobiele app. 
  • Daarnaast maken ze gebruik van Google haar data beveiliging. Ze omschrijven dit zelf als volgt:

    “We hebben de beveiliging van onze infrastructuur ontwikkeld met lagen die met elkaar zijn verweven, van de fysieke beveiliging van datacenters tot de beveiligingsfuncties van onze hard- en software tot de processen die we gebruiken om operationele beveiliging te ondersteunen. Deze gelaagde bescherming vormt een sterke beveiligingsbasis voor alles wat we doen.”

Onze werkwijze.

Doelstelling.

linkubilding strategie

Allereerst bepalen we een doelstelling. Waar willen we naar toe?

KPI’s.

kpi's opstellen

Op basis van de doelstelling worden er relevante KPI’s vastgesteld.

Aan de slag.

linkbuilding blog selecteren

Aan de hand van de KPI’s worden variabelen bepaald en kan het dashboard worden samengesteld.

Neem contact met ons op.