fbpx

Google haar mobile-first index is binnen 6-12 maanden van kracht voor alle websites

Dit laat Google namelijk weten door middel van een melding die verstuurd wordt vanuit Google Search Console. Mocht jij jouw website geregistreerd hebben staan bij GSC, dan heb jij deze melding wellicht al ontvangen.

Google geeft in de mail aan dat ze moeite hebben om jouw website over te plaatsen naar een mobile-first index. Met andere woorden; werk aan de winkel! Daarnaast geeft Google in haar mail aan ze proberen de mobile-first index binnen 6 tot 12 maanden toe te passen op alle websites.

Ruim 3 jaar onderweg

Google introduceerde de mobile first index in November 2016. Mobile-first indexing houdt simpelweg in dat bij het bepalen van een ranking Google kijkt naar de mobiele versie van jouw website. Dat betekent dat het ook niet slim is om bijvoorbeeld al jouw content te verbergen voor mobiele bezoekers. In december 2018 zou voor 50% van alle websites mobile-first indexing van kracht zijn.

Waarom deze melding?

Het is duidelijk dat Google hier proactief probeert te zijn. Door vroegtijdig een melding er uit te sturen zullen webmasters zo min mogelijk last ervaren van een eventuele drop. Naast het feit dat Google aangeeft dat ze moeite hebben om jouw website goed te indexeren geven ze ook specifiek advies over wat de webmaster dient te verbeteren.

Mocht jij zon melding hebben ontvangen is het belangrijk dat je de mail goed doorleest en actie onderneemt op de gecommuniceerde issues van Google. Hoe goed jij ook vind dat jouw website is op mobiel. Als de mobile-crawler van Google er problemen mee ervaart, dan is de kans aanwezig dat het jouw posities in Google schaadt.

Een reactie op “Google haar mobile-first index is binnen 6-12 maanden van kracht voor alle websites

  1. Pingback: Google stelt mobile-first indexing deadline uit tot maart 2021 - NOBRAND

Geef een reactie

Chat openen