fbpx

Google over het indexeren van pagina’s met Infinite Scroll

Infinite scroll (Nederlands: oneindig scrollen) is een functie die er voor zorgt dat wanneer een bezoeker het eind van de pagina nadert er nieuwe content ingeladen wordt. Veel webshops gebruiken deze functie op hun categoriepagina. Door deze functie hoeft de klant geen nieuwe pagina met producten te laden.

Martin Splitt van Google behandelde tijdens een Javascript SEO Office Hangout de volgende vraag over infinite scrolling:

Hoe voorkom je dat de “content onder de scroll” geïndexeerd wordt alsof het onderdeel is van de hoofd content?

Je wilt namelijk niet dat de extra content geïndexeerd wordt als onderdeel van hoofd content. Anders had je het wel getoond. Een indexatie van deze extra content zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een daling in de zoekresultaten.

Het hele gesprek lees je hieronder:

In het gesprek wil Martin Splitt niet zeggen of Google de extra content ziet of niet. Of jouw “extra content” geïndexeerd wordt is compleet afhankelijk van een juiste implementatie van Javascript en HTML.

Martin geeft aan dat webmasters het best door middel van Google haar tools kunnen checken hoe Google hun pagina rendert. Ofwel: als het zichtbaar is in de tool, ga er dan ook maar vanuit dat Google het indexeert en andersom.

Hoe weet ik hoe Google mijn pagina rendert?

Een tool die je kunt gebruiken is Google haar tool om te testen of een website mobiel vriendelijk is. Zie hieronder een screenshot van hoe Google onze homepage rendert.

Geef een reactie

Chat openen