fbpx

Google scherpt richtlijnen FAQ markup aan

Google heeft haar richtlijnen aangescherpt omtrent het weergeven van vragen en antwoorden op een FAQ pagina. De richtlijnen zijn namelijk geüpdatet met de volgende regel:

“If you have FAQ content that is repetitive on your site (meaning, the same question and answer appear on multiple pages on your site), mark up only one instance of that FAQ for your entire site.” 

Met andere woorden; het is niet langer gewenst om dezelfde vraag en hetzelfde antwoord weer te geven op verschillende pagina’s.

Waarom een FAQ schema?

Het FAQ schema is ontworpen om toe te voegen aan FAQ pagina’s die lijsten weergeven met veel gestelde vragen en antwoorden omtrent een bepaald onderwerp. Door structured data toe te voegen aan deze vragen en antwoorden is Google in staat om ze direct weer te geven in de zoekresultaten.

Waarom is dit een belangrijke ontwikkeling?

Het is belangrijk om na te lopen of jij een vraag met antwoord momenteel weergeeft op verschillende pagina’s met FAQ markup. Mocht dit zo zijn, dan adviseren wij om de FAQ-markup van alle pagina’s te verwijderen op een na. Wanneer je de markup laat staan op meerdere pagina’s bestaat namelijk de kans dat Google jeouw FAQ rich results voor geen enkele pagina meer weergeeft.

Geef een reactie

Chat openen