Content is feitelijk de inhoud van uw website. Deze bestaat uit teksten, foto’s en verwijzingen. Met goede content kan je je onderscheiden van concurrenten.

De inhoud van jouw website, mits goed geschreven en aantrekkelijk gepresenteerd, houdt de aandacht van lezers vast. Door de inhoud bovendien op een duidelijke manier te structureren, beweeg je bezoekers richting een actie.

Jouw website vertelt een verhaal over jou, jouw producten of diensten. Als je ervoor zorgt dat jouw verhaal boeit, houd je de aandacht van jouw bezoekers langer vast. Met goede en inhoudelijk relevante content ben je ook beter vindbaar bij diverse zoekmachines. Daarbij is het van belang dat je zoekwoorden gebruikt waar bezoekers ook daadwerkelijk op zoeken en jouw teksten ook synoniemen van de belangrijkste zoektermen bevatten.

De inhoud van jouw website is feitelijk het visitekaartje.

Wat is het doel van content?

Het doel van goede content is tweeledig. Zoekmachines kunnen aan de inhoud van uw teksten bepalen hoe relevant ze voor bezoekers zijn.

Relevante inhoud krijgt een hogere ranking, waardoor potentiële klanten uw website eerder zullen vinden. Ook het regelmatig verversen van uw inhoudelijke boodschap zorgt ervoor dat zoekmachines uw website meer autoriteit toekennen.

Uiteraard schrijf je niet alleen voor zoekmachines, maar wil je met jouw website potentiële afnemers bereiken en tot actie bewegen. Goede inhoud maakt jouw aanbod helder, beantwoordt eventuele vragen van klanten en zorgt ervoor dat jouw website betrouwbaarheid uitstraalt.

Welke actie je ook voor ogen staat, van het vragen van nadere informatie tot het doen van een bestelling, afnemers moeten in feite met één muisklik kunnen kiezen voor deze vervolgstappen.

Wervende inhoud zorgt voor promotie en reclame en kan veel meer mensen bereiken dan je met arbeidsintensieve offline reclame-uitingen ooit heeft gekund. Heeft jouw website interessante en relevante content, dan draagt het aantoonbaar bij aan een hogere omzet en een beter rendement.

Waarom zijn SEO en conversie belangrijk bij het schrijven van content?

Door jouw content zo vorm te geven dat het de aandacht van lezers vasthoudt én tegelijkertijd hoger in de zoekresultaten te vinden is, vergroot u jouw commerciële kansen.

Met een aantal eenvoudige en logische regels kunt je de inhoud zo optimaliseren dat zoekmachines een voorkeur krijgen voor jouw website. SEO. Search Engine Optimization, is voor jou van het allergrootste belang, zeker als jouw bedrijf nog geen al te grote naamsbekendheid heeft.

Inhoud schrijven volgens de regels van SEO vergroot jouw naamsbekendheid en creëert klantentrouw. Ook vergroot het de kans dat tevreden afnemers pagina’s van jouw website via social media delen.

Ook in het digitale tijdperk is het verstandig om gebruik te maken van effectieve mond-tot-mondreclame. Als jouw content de interesse van een potentiële klant heeft gewekt, is het cruciaal dat deze interesse omgezet wordt in een actie. Aan deze conversiegraad kan je het succes van jouw website als salestool goed meten. NOBRAND helpt je graag met SEO en middelen om de conversie te verhogen, zodat je meer rendement haalt uit jouw website.