Het succes van jouw website hangt af van veel factoren. Hieronder valt het aantal kwalitatief goede links die naar jouw website verwijzen. Een externe link wordt gezien als een positieve stem, een aanbeveling. Het opbouwen van een netwerk van verwijzende websites is verstandig. Profiteer van een externe linkbuilding strategie!

Waarom is externe linkbuilding belangrijk?

Verwijzen er veel relevante websites naar jou? Dan krijg je heb je meer autoriteit. Jouw content en het aanbod is belangrijk. Zoekmachines beoordelen dit als zeer positief en belonen dat met een hogere ranking. Zo wordt jouw website sneller gevonden en genereer je meer traffic. Voor gebruikers is een externe link naar jouw website een teken van vertrouwen. Zo is het verkrijgen van meer naamsbekendheid ook voor jou mogelijk.

Op basis waarvan bepaal je een externe linkbuilding strategie?

De hoeveelheid en kwaliteit van jouw backlinks bepalen voor 30%-40% jouw ranking binnen de zoekmachines. Investeer daarom veel tijd aan een netwerk van doorverwijzende websites. Houdt wel rekening met de relevantie binnen jouw sector. Meld je aan bij startpagina’s, schrijf gastblogs of eigen blogs met interessante onderwerpen. Op deze manier genereer je relevante backlinks. Tevens zijn er diverse tools beschikbaar waarmee je jouw eigen backlinkprofiel (en die van de voornaamste concurrenten) kan bekijken.