Het target attribuut bepaalt op welk tabblad een link wordt geopend. In de basis zal een link altijd openen in het huidige tabblad. Wanneer je echter het attribuut target=”_blank” toevoegt aan de link wordt de desbetreffende pagina geopend in een nieuw tabblad of (in oudere browsers) een nieuw venster.

Hoe ziet het target_blank attribuut er uit in HTML?

<a href="/" target="_blank">Deze pagina zal openen in een nieuw tabblad.</a>

Wanneer gebruik je het target_blank attribuut?

De meest voorkomende reden om een target=”blank” te gebruiken is wanneer het een externe link betreft, ofwel een link naar een andere website. Hierdoor kan een gebruiker op een link klikken en er later op terugkomen zonder de huidige pagina te verlaten. Het houdt bezoekers langer op jouw site en verbetert de meeste van uw statistieken: bouncepercentage, conversie, bezochte pagina’s.

Een andere reden kan zijn dat je bijvoorbeeld op de afrekenpagina een link wil/moet plaatsen naar de algemene voorwaarden en privacy policy. In dat geval heb je natuurlijk liever dat deze pagina’s zich openen in een nieuw tabblad zodat de bezoeker daarna verder kan gaan met het afronden van zijn of haar bestelling.