WordPress is werelds grootste Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt bouwen. WordPress is gratis en beschikbaar voor iedereen over de hele wereld. Van oorsprong is WordPress een blog-systeem waar de homepage de laatst geplaatste berichten vertoonde. Dit is inmiddels niet meer het geval. Het CMS is dermate uitgebreid dat zelfs grote bedrijven uit de Fortune 500 het gebruiken.

WordPress downloaden

Je kunt WordPress op verschillende manieren installeren op jouw website. Vaak biedt een hosting partij ook kant-en-klare installatie pakketten aan. 

Mocht je het zelf willen regelen via de FTP, dan kun je hier WordPress downloaden.

WordPress inloggen

Wil jij bij WordPress inloggen? Klik dan hier.

Wil jij graag inloggen op jouw eigen WordPress website? Voer dan achter de domeinnaam de volgende slug in: /wp-admin/.

https://www.domeinnaam.nl/wp-admin/

Je zult terecht komen op een pagina die er als volgt uit ziet:

Wordpress login

Vul hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Wij raden echter aan om dit zo snel mogelijk te veranderen. /wp-admin/ is de standaard login-uyrl en daarmee ook bekend bij hackers. Door middel van een plugin als All in One WP Security & Firewall of Wordfence kun je eenvoudig de login url wijzigen.

WordPress thema’s

De basis van een WordPress website wordt altijd neergezet door een thema. Je vindt een overzicht van beschikbare thema’s in het Dashboard van jouw WordPress website onder het kopje Weergave > Thema’s.

Mocht er nou geen thema tussen zitten die jij mooi vindt, dan raden wij je aan een kijkje te nemen op themeforest.net. Op deze website vind je net wat meer thema’s dan die worden weergegeven in het Dashboard.

Zelf maken wij veelvuldig gebruik van het thema: Flatsome.

WordPress plugins

Als websitehouder/webmaster loop je er altijd tegenaan dat je soms dingen wilt op jouw website, die in de basis niet mogelijk zijn. 

Zo biedt WordPress zelf bijvoorbeeld niet de mogelijkheid aan om een webshop te beginnen. Door middel van plugins kun je stukjes code toevoegen aan jouw website waarmee dat wel mogelijk wordt. Door de plugin Woocommerce te downloaden, kun je bijvoorbeeld jouw eigen webshop runnen op een WordPress website!

Je kunt een overzicht vinden van alle plugins in jouw Dashboard onder het kopje Plugins > Nieuwe Plugin.

Het grote voordeel van WordPress is dat het een open-source systeem is. Dat wil zeggen dat iedereen de code van WordPress kan inzien, aanpassen en verspreiden. Daardoor zijn er veel meer gratis plugins beschikbaar dan bij andere systemen!

WordPress website maken

WordPress is een veelgebruikte CMS voor het maken van een website. Maar liefst 34% van alle website’s wereldwijd draait op WordPress.

Wij bouwen onze websites ook enkel in WordPress, omdat dit systeem het meest gebruiksvriendelijk is. Zo kunnen onze klanten na oplevering van de website zelf lekker verder werken aan hun website.

Geinteresseerd in een WordPress website op maat? Neem dan contact met ons op! 

Onstaan WordPress

WordPress is in 2003 opgericht door Matt Mullenweg en Mike Little. Toen de ontwikkelaar van b2/cafelog uit het niet verdween, bleven veel bloggers achter met een blog die niet meer geupdate werd.Daarop besloot Mullenweg om op basis van b2/cafelog een nieuw systeem te ontwikkelen: WordPress. Mike Little reageerde hier enthousiast op en samen hebben zij WordPress ontwikkeld.

In de basis dus als blog en later hebben zij het CMS door ontwikkeld zodat ook gewone websitehouders gebruik konden maken van het CMS. Het succes betekende ook dat er mensen aangenomen moesten worden. Inmiddels zijn er meer dan 800 (!) mensen werkzaam bij WordPress.