fbpx

GMB Update: Melding wanneer lokale vermelding wordt opgeschort per e-mail

Google My Business

Een grote ergernis van webmasters omtrent Google My Business, is dat zij niet op de hoogte worden gebracht wanneer hun lokale vermelding wordt opgeschort. Wij begrijpen dat niet elke klant heel afhankelijk is van Google My Business. Het zijn vaak juist de kleine, lokale ondernemingen die hier veel baat bij hebben.

Vanwege nieuwe wet in Europa is Google verplicht om klanten op de hoogte te stellen wanneer hun lokale vermelding wordt opgeschort. Ondanks dat deze wet enkel in Europa geldt, zullen de meldingen ook worden verstuurd naar landen buiten Europa. Voorheen werd dit dus niet gedaan. Klanten kwamen er zelf vaak achter wanneer het belvolume, verkeer op de website of conversies afnamen.

De melding wordt gezien als een grote stap vooruit. Google zal echter nog steeds niet aangeven waarom jouw account wordt opgeschort. De reden hiervoor is dat wanneer Google uitlegt waarom een vermelding is opgeschort, oplichters zullen nadenken over manieren om hier omheen te werken.

Verschillende soorten opschortingen

We kunnen als het gaat om een opschorting in Google My Business deze onderverdelen in 2 soorten:

  • Zachte opschorting
  • Harde opschorting

Bij een harde opschorting zal jouw GMB-vermelding helemaal worden verwijderd uit zowel Google Search als Google Maps. Deze vorm van opschorting komt het meest voor.

Bij een zachte opschorting wordt jouw vermelding niet verwijderd; hij blijft gewoon online. Echter kan je geen informatie meer wijzigen zoals jouw openingstijden, reviews of Google berichten.

Wat moet ik doen bij wanneer mijn account is opgeschort?

Blijf vooral rustig. Maak geen overhaaste beslissingen. Lees allereerst eens goed de richtlijnen door van een Google My business account. Analyseer vervolgens jouw account en controleer of jij op bepaalde vlakken de richtlijnen niet volgt.

Het komt vaak voor dat eigenaren overhaast het oude GMB-account verwijderen en een nieuwe aanmaken. Met als gevolg dat je alle foto’s, video’s en reviews kwijt bent.

Onnodig als je kijkt wat veelal de oorzaken zijn van een opschorting. De meest voorkomende fout zijn naam en adres fouten. Daarnaast komt het voor dat Google ook wel eens een foutje maakt.

Verwijder dus niet zomaar jouw account!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen