fbpx

Verkopers kunnen nu hun Paypal koppelen aan Google Merchant Center

Het is zover!

Afgelopen maand publiceerde Google een artikel waarin het aankondigde dat de Google Shopping resultaten vanaf nu ook gratis publicaties zullen bevatten. Met deze stap willen ze de concurrentie aangaan met Amazon.

Bovendien kondigde Google aan dat ze werken aan een integratie met Paypal.

Goed nieuws, want de integratie staat inmiddels live!

De integratie is momenteel enkel nog beschikbaar voor gebruikers in Amerika en zal langzaam aan wereldwijd worden uitgerold. We houden je op de hoogte!

Waarom moet je jouw Google Merchant Center koppelen met Paypal?

Retailers en merken die PayPal gebruiken als afrekenoptie op hun sites, kunnen hun PayPal-accounts linken aan hun Google Merchant Center-accounts om producten aan te bieden voor vermeldingen op Google. Als u nieuw bent bij Google Merchant Center, kan de PayPal-verbinding ook het verificatieproces voor verkopers versnellen.

Hoe koppel je Paypal aan Google Merchant Center?

Mocht je jouw Google Merchant account willen koppelen aan jouw Paypal account, dan heb ik goed nieuws! Het is namelijk heel makkelijk.

  1. Log in bij Google Merchant Center
  2. Klik op het “Instellingen” icoontje rechts bovenin
  3. Klik in het menu dat verschijnt op “Platforms”
  4. Op deze pagina kun je jouw Paypal account koppelen aan Google Merchant Center

Mocht je willen dat jouw producten verschijnen in Google Shopping of andere Google gerelateerde zoekopdrachten, zorg er dan voor dat je optie “Surfaces across Google” selecteert.

Kan ik Google Merchant Center ook aan andere betaalmethoden koppelen?

Tot op heden kun je enkel Paypal koppelen aan Google Merchant Center. Google zegt echter op korte termijn nieuwe integraties te publiceren.

Geef een reactie

Chat openen