fbpx

Hoe voeg je structured data toe aan een FAQ of How-to pagina in WordPress in 2020?

Benodigde tijd: 3 minuten.

SEO gaat allang niet meer alleen over keywords, backlinks en autoriteit. De techniek achter de website is namelijk minstens net zo belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Een van de technieken die in 2020 heel veel impact gaat maken is structured data. In deze blog leggen we jou uit hoe je eenvoudig structured data toevoegt aan een FAQ- of How-to pagina.

  1. Yoast SEO plugin installeren

    De eerste stap is het installeren van de Yoast SEO plugin die de structured data automatisch zal toegevoegen aan een pagina. Je kunt de plugin hier kunt installeren. Gelukt? Upload dan het .ZIP op de “plugins toevoegen” pagina van jouw website.

  2. Een pagina of bericht aanmaken in de nieuwe block editor

    De volgende stap is het aanmaken van een nieuwe pagina of een nieuw bericht. Klik in dit bericht vervolgens op het plusje links bovenin jouw scherm. Je krijgt hier de mogelijkheid om verschillende blokken toe te voegen. Scrol naar beneden naar het tabblad “Yoast Structured data blocks” of zoek in de zoekbalk naar How-To of FAQ. Kies vervolgens het gewenste blok.

  3. Antwoorden en vragen toevoegen

    Is het je gelukt om een blok toe te voegen? Top! Dan is het nu tijd om het stappenplan of de vragen en antwoorden omtrent een onderwerp op te schrijven. Probeer niet af te wijken van het hoofdonderwerp van de pagina door willekeurige vragen toe te voegen.

Geef een reactie

Chat openen