fbpx

Update: Google vanaf nu in staat passages te indexeren

Update: Google vanaf nu in staat passages te indexeren

Vorige week kondigde Google aan dat ze paragrafen ook los van elkaar identificeren om beter te leren begrijpen hoe relevant een pagina is voor een zoekopdracht.

Hoe vaak komt het namelijk wel niet voor dat je een hele specifieke zoekopdracht intypt op Google en je terecht komt een pagina met veel te veel content waar in slechts 1 zin jouw antwoord beschreven staat. Het gevolg: een minutenlange zoektocht naar jouw antwoord.

Maar niet voor lang!

Google beleeft doorbraak

Het lukt Google namelijk steeds beter om de context te begrijpen van individuele passages. Door de relevantie van specifieke passages beter te begrijpen is Google beter in staat de gebruiker door te verwijzen naar de juiste plek op de juiste pagina.

Google verwacht dat de technologie 7% van alle zoekopdrachten in alle talen zal verbeteren.

In de volgende tweet lichten ze zelf kort toe hoe deze functie bijdraagt aan een betere gebruikerservaring.

Google gaat niet enkel passages indexeren

In SEO-land ontstond er ophef; want worden pagina’s dan vanaf nu nog wel compleet getoond of enkel de relevante content voor de gebruiker? Google heeft vandaag bevestigd dat passages niet apart worden geïndexeerd.

In hun verklaring geven ze aan dat ze enkel beter in staat zijn om losse passages/paragrafen te begrijpen en daarmee klanten beter kunnen helpen bij hun vraagstuk.

Geef een reactie

Chat openen