fbpx

WordPress 5.5 introduceert mogelijkheid om plugins en thema’s automatisch te updaten

Het updaten van jouw CMS, plugins en thema’s is een tijdrovende klus. Zeker wanneer je meerdere websites beheert. Het belang daarentegen is heel erg groot.

Het uitstellen van plugin updates zorgt er namelijk voor dat jouw website makkelijker gehackt kan worden omdat gaten in de beveiliging van de plugin niet worden verholpen. Update je CMS, plugins en thema’s daarom regelmatig!

Voor WordPress gebruikers is dit binnenkort niet meer nodig. De WordPress 5.5 update die aanstaande is, biedt namelijk de mogelijkheid om plugins en thema’s automatisch te updaten.

Hoogstwaarschijnlijk rolt WordPress deze functie dan ook uit om het aantal website hacks te verminderen.

Het komt namelijk te vaak voor dat websitebeheerders plugins en thema’s downloaden en er nooit meer naar om kijken. Dankzij de WordPress 5.5 update hoeven ze er straks ook nooit meer naam om te kijken! Plugins zullen automatisch geüpdatet worden.

Een langverwachte functie

WordPress werkt al sinds 2019 aan deze functie.

In februari 2020 lanceerden ze een plugin met exact deze functie. Aangezien het een BETA-versie is, raden we het af om het momenteel te downloaden.

In de omschrijving van deze plugin staat dat het de bedoeling was om deze functie al in 2019 uit te rollen. Helaas is dat niet gelukt. Echter lijkt de functie meegenomen te worden in WordPress 5.5!

Kanttekening bij het automatisch update van plugins

Het automatisch updaten van plugins klinkt heel rooskleurig, dat is het helaas niet. Er zitten ook nadelen aan deze functie.

Zo weet je bijvoorbeeld nooit wanneer welke plugins zijn geüpdatet en wat de update heeft veranderd. Daardoor kan het maar zo zijn dat door de update bugs zijn ontstaan op jouw website die er voor zorgen dat bepaalde functies niet meer werken.

Ons advies is dan ook om goed te kijken naar hoe afhankelijk jouw business is van jouw website. Wanneer je heel erg afhankelijk bent van jouw website, adviseren om jouw plugin updates handmatig door te voeren.

Geef een reactie

Chat openen